Persoonlijke zorg voor jullie
Met aandacht voor jullie behoefte
Zorg vergoed vanuit de basis verzekering
Je bent geliefd
Previous slide
Next slide

Beval coaching (Doula)

Uit ervaring weten wij dat, de meeste vrouwen nadenken over wie zij bij de bevalling aanwezig willen hebben. In veel gevallen is dit hun partner en dus de de toekomstige pappa. Daarnaast zien wij ook dat zwangere vrouwen het prettig vinden om een extra ondersteuning te hebben tijdens de bevalling. Een gediplomeerde bevalcoach kan deze extra ondersteuning goed bieden. Een ander woord voor bevalcoach is doula en komt uit het Grieks. Het betekent ‘dienende vrouw’. In sommige landen waar vrouwen, niet bij een verloskundige onder behandeling zijn, of kunnen zijn, wordt gebruikt gemaakt van deze bevalcoach. Ook in Nederland groeit de vraag naar de doula. In Nederland kan de hbo-opleiding doula worden behaald in Utrecht.

bij kraamzorgwijs kan je ook terecht voor de expertise van een doula

Bij kraamzorg Wijs Dronten is er altijd een gediplomeerde doula bij de badbevalling aanwezig die helpt tijdens de bevalling

Over mijzelf: Annebel, gediplomeerd bevalcoach(Doula) en kraamverzorgende in Dronten

Als gepassioneerde en ervaren kraamverzorgende zie ik, Annebel, dat er in het ziekenhuis en de verloskunde meer en meer protocollen komen. Tegelijkertijd is er een groeiende behoefte om meer ruimte te maken voor de menselijke kant. Dat er behoefte is aan een meer menselijke kant in de verloskunde blijkt ook uit een recent interview met Ank de Jonge, hoogleraar verloskunde in Nederland. In dit interview belicht Ank de meerwaarde van de doula naast de andere geboortezorgers. Ook blijkt uit het interview dat ‘natuurlijk bevallen’ en thuisbevallingen steeds meer gewenst zijn. Op Instagram wordt dit versterkt door de zogenaamde ‘momfluencers’.

Ik vind het dan ook fantastisch om in mijn werk, mijn expertise als gediplomeerde doula in Dronten en omgeving te combineren met mijn ervaring als CZO gediplomeerde kraamverzorgende te combineren. Hierdoor kan ik jullie, de kersverse pappa en mamma, een mensgericht en persoonlijk op maat afgestemde plan bieden. Hierdoor weten jullie van A tot Z wat je kan verwachten bij Kraamzorg Wijs Dronten.

Zijn jullie nieuwsgierig geworden over de werkwijze van Kraamzorg Wijs? Graag vertel ik je meer over ons.

een bevallen vrouw laat een traantje en is tevreden over de bevalcoaching bij kraamzorg wijs Dronten

Wees vooral vol liefde. Want de liefde houdt alles met een volmaakte eenheid bij elkaar