Persoonlijke zorg voor jullie
Met aandacht voor jullie behoefte
Zorg vergoed vanuit de basis verzekering
Je bent geliefd
Vorige slide
Volgende slide

Beval cursus Bewogen Zwanger bij Kraamzorg Wijs Dronten

Zwangere vrouwen die samen de cursus van Bewogen Zwanger bij Kraamzorg Wijs Dronten volgen ter voorbereiding op de bevalling om de kans op complicaties te verkleinen tijdens de bevalling

Als gediplomeerde hbo bevalcoach (Doula), kraamverzorgster en opleidingskundige heb ik, Annebel, alle kennis in huis om je goed voor te bereiden op jouw bevalling. Bij kraamzorg Wijs Dronten geven wij dan ook een beval cursussen: Bewogen Zwanger. Deze cursussen hebben wij op maat ontwikkeld. Er is namelijk bewezen dat een goede beval voorbereiding de kans op complicaties tijdens je bevalling verkleint. Je kan de cursus zowel in een één op één les volgen als in een groepsles.

Bewogen Zwanger bij Kraamzorg Wijs Dronten

Een groep zwangere vrouwen volgen de cursus van Bewogen Zwanger bij Kraamzorg Wijs Dronten om zich fit en gezond te voelen en de kans op complicaties tijdens de bevalling te verkleinen
Met de Bewogen Zwanger beval cursus bereiden wij je zowel fysiek als mentaal voor op je bevalling. De cursus bestaat uit twee onderdelen: fysieke oefeningen en een stukje theorie. Tijdens het fysieke onderdeel ga je aan gang met leuke en uitdagende oefeningen om jouw lichaam sterker te maken en jouw conditie te verbeteren en te behouden. Tijdens het stukje theorie bereiden wij je voor op wat je als vrouw allemaal kan verwachten tijdens jouw bevalling. Wij geven je ook praktische tips en trucs mee, waardoor jij jouw bevalling soepeler kan laten verlopen.

Opbouw van de cursus Bewogen Zwanger

De cursus is opgebouwd uit 5 avonden, 1 partneravond en 1 terugkomochtend. Tijdens de cursus ben je zowel fysiek als theoretisch bezig. In totaal zijn er bij de cursus Bewogen Zwanger dus 7 cursus momenten. Welke over het algemeen op de woensdagavond plaats zullen vinden. De cursusavonden vinden plaats in sportcentrum de Bever in Dronten (Educalaan 45-47, 8251 GC Dronten).

1. Fysiek cursus onderdeel (de praktijk)

Het fysieke onderdeel van de cursus richt zich op:

  • Jouw houding
  • Jouw bekkenbodem
  • Jouw balans
  • Jouw conditie te behouden
  • Hoe jij ontspannen kan bewegen

2. Theoretische cursus onderdeel

In het theoretische onderdeel van de beval cursus Bewogen Zwanger besteden wij aandacht aan:

  • Informatie over zwangerschap, bevalling en kraambed
  • Ontspanningsoefeningen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Het opvangen van de weeën
  • Persen

3. De vijf cursusavonden

De duur van deze cursusavond is ongeveer 2 uur. Dit betekent: 1 uur sporten en 1 uur theorie over de bevalling.

4. De partneravond

Tijdens de partneravond gaan bekijken wij wat de rol van jouw partner is tijdens de bevalling. Ook bij deze avond betekent dit: 1 uur sporten en 1 uur theorie over de bevalling.

5. De terugkomochtend

Wij vinden het belangrijk om terug te kijken op de bevalling. Daarom spreken wij bij iemand thuis af, nadat iedereen bevallen is om elkaars pasgeboren baby’s te bewonderen. Natuurlijk is dit ook het moment om lekker bij te kletsen en onze ervaringen met elkaar te delen!

6. De kosten van de cursus Bewogen Zwanger

De kosten van de beval cursus bedragen eenmalig €137,50.

Onze tip: in sommige gevallen worden deze kosten door de zorgverzekeraar vergoed. Wij adviseren je om dit even goed na te vragen en te kijken of dit bij jouw zorgverzekering het geval is.

Wil jij meer informatie? Neem vrijblijvende contact  met ons op.

De cursus Bewogen Zwanger helpt zwangere vrouwen om gezond en fit de bevalling te doen bij Kraamzorg Wijs Dronten

Klik hier voor meer informatie over kraamzorg Wijs Dronten.